Perkins+Will’s “Flamboyant” residence

Perkins+Will utilized recycled wood to merge together internal and external changes in a residence in the Alto de Pinheiros district of São Paulo; based around a structural grid of reclined wood, which is also abundant in living areas. The site covers 10.5K SqFt, 50% of which is devoted to a garden, which features the flamboyant for which the house is named. For our friends at Perkins+Will, the project was about respecting the natural environment of the house, and, claiming the flamboyant as the main character, basing all other solutions upon and modeling them after its characteristics: this involved digitally scanning the large flowering plant, and all of its branches, and using it as a model for constructive guidelines.

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.