Office of Architecture tears down the walls for a Tribeca apartment renovation

Office of Architecture decided that walls were unnecessary for this large Tribeca apartment which they renovated. Those which stood were collapsed and replaced with walnut cabinetry, sliding doors, and industrial steel columns. The walls were removed from the 3,000 SqFt space, occupying a full floor in a former 19th-century warehouse, in an attempt open up living areas and maximize use of natural light to an extreme. Black American walnut was used by our friends at OA on all floors, and sliding doors separate off bedrooms; all instances of which are offset with white. Different “zones” of the apartment are delineated by the building’s original wooden beams which were left in place. (Walls of the master bathroom feature Calacatta Gold marble.)

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.