Salt Lake City International Airport Passenger Terminal by HOK

In light of that civil/military airport Salt Lake City International was serving nearly 23 million passengers per year in facilities designed to accommodate about half as many travelers, our friends at HOK stepped in to outfit it with a new 48-gate central terminal, to help the airport support its traffic and the needs of its client airlines and, in doing so, strove to establish a “benchmark” (in its own words) for “environmentally responsible aviation hubs.” The project will see the airport gain 78 new gates throughout both its North and South Concourses, and will open by 2024. (One three-storey terminal and the concourses will replace 29 separate out-of-date structures.)

The Rolling Huts of Tom Kundig/Olson Kundig

The Rolling Huts are a group of six 200 SqFt platform homes in the meadowlands of Methow Valley in Washington state, designed by Tom Kundig and our friends at Olson Kundig. Conceived as an alternative to traditional camping huts, the Huts allow for a kind of mobile hospitality experience: camping, along with the creature comforts of a conventional hotel. The huts themselves are little more than boxes on steel platforms, clad in steel, hovering above the meadows to afford guests unobstructed views; typical to this point: each Hut also has 240 SqFt of deck space, double-paned sliding glass doors. Features of the interiors include raw cork, plywood, and high windows welcoming abundant natural light while maintaining privacy from the other huts. (A stay in a Rolling Hut runs two people $145/night.)

Kohn Pedersen Fox’s Ping An Finance Centre in Shenzhen

Our friends at KPF | Kohn Pedersen Fox‘s supertall HQ for Ping An Insurance Company is intended to, in the architects’ words, “Become the physical and iconic centre of Shenzhen’s burgeoning central business district, the Futian District.” It is an obviously very large project which connects to both neighboring commercial and residential properties and a metro station, making it a kind of infrastructural anchor. The building is now the tallest in Shenzen; it houses over 100 office floors above a retail podium, and will accommodate 15,K workers, as well as 9,000 daily passengers. The skyscraper is anchored by eight diagonally braced stone mega-columns with shaped like chevrons. These rise 1900′, converging at the top.

EwingCole’s Hospitality Industry-influenced Philadelphia Hospital

Our friends at EwingCole​ have been enlisted for the ​$​​​​80​M, 124,​K SqFt​ first phase of the Jefferson Cherry Hill Hospital revitalization​, part of ​​a ​”​broader ​​​rebranding​” of the hospital. The new structure addresses shifting trends in the healthcare industry, namely the way in which medical treatment facilities are drawing inspiration from the hospitality industry for techniques of better coping with the presence of humans. The hospital’s chief administrative officer ​worked closely ​with the ​team throughout the design process, as one result of which: personnel ​in the lobby ​​greet visitors from behind a ​tree-trunk-shaped ​​sculptural ​stand ​of CNC-milled Corian​ which is​ topped with wood.

Galeria Melissa NYC by Mancini•Duffy

Galeria Melissa NYC is a clothing and shoe boutique for Brazilian brand Melissa, with the aesthetic and ostensive practicing ethos of an art gallery. Its parent company, Grendene, chose our friends at Mancini•Duffy for their extensive NYC retail expertise (the firm redesigned one floor of Saks Fifth Avenue.) Leaving the building’s cast-iron facade in place, the office installed, in a triangular vestibule, two gargantuan LED monitors, reflecting “infinitely” off mirrored flooring, displaying video art by Sam Cannon featuring women’s bodies coated in fluid. Melissa’s presence on social media played a role in the store’s design which Ali Aslam, designer at Mancini•Duffy, attributes to the shift away from traditional brick-and-mortar retail promoted by social media, towards online retail supported by brick-and-mortar media (sort of).

Perkins+Will’s “Flamboyant” residence

Perkins+Will utilized recycled wood to merge together internal and external changes in a residence in the Alto de Pinheiros district of São Paulo; based around a structural grid of reclined wood, which is also abundant in living areas. The site covers 10.5K SqFt, 50% of which is devoted to a garden, which features the flamboyant for which the house is named. For our friends at Perkins+Will, the project was about respecting the natural environment of the house, and, claiming the flamboyant as the main character, basing all other solutions upon and modeling them after its characteristics: this involved digitally scanning the large flowering plant, and all of its branches, and using it as a model for constructive guidelines.

Office of Architecture tears down the walls for a Tribeca apartment renovation

Office of Architecture decided that walls were unnecessary for this large Tribeca apartment which they renovated. Those which stood were collapsed and replaced with walnut cabinetry, sliding doors, and industrial steel columns. The walls were removed from the 3,000 SqFt space, occupying a full floor in a former 19th-century warehouse, in an attempt open up living areas and maximize use of natural light to an extreme. Black American walnut was used by our friends at OA on all floors, and sliding doors separate off bedrooms; all instances of which are offset with white. Different “zones” of the apartment are delineated by the building’s original wooden beams which were left in place. (Walls of the master bathroom feature Calacatta Gold marble.)

Bohlin Cywinski Jackson’s Under Armour Connected Fitness HQ

Our friends Bohlin Cywinski Jackson have fashioned an HQ for Under Armour’s Connected Fitness digital division in a 50,K SqFt historic building in San Francisco’s South of Market neighborhood. This involved polishing concrete floors, leaving brick exposed and retaining industrial sash windows. And adding bleachers for a dining room/ping-pong stadium/yoga studio. But obviously that’s not all. To a blackened steel staircase that connects the fourth and fifth floors was added white oak flooring: an open stair designed by the office in the center of the floorplate, characterized, also, by perforated steel panels which are transparent and delicate. The bleachers also function as a kind of communal space and breakout area.

Gensler’s Village of Tiny Homes Approved by San Jose City Council

In response to San Jose’s growing homelessness problem, our friends at Gensler undertook two pro-bono design proposals for tiny homes. Now the plan has been approved by San Jose’s City Council, and a 40-unit village of tiny homes in the work. The homes would offer between 80 and 140 SqFt of shelter in Bridge Housing Communities; ~25 people might live (temporarily) in each community; The Mercury News reported that the city seeks to have such a village in each of its 10 council districts. According to the city, each site could have community bathrooms and showers, a cooking facility, common areas, and case management resources onsite.